Doelstelling

Dit praktische-, actieve en dynamische trainingsprogramma richt zich op het bewust worden van processen, die tijdens teambuilding naar voren komen. Deze training heeft als speerpunt teambuildingsvaardigheden, zoals het bepalen van team- en individuele doelen, samenwerken, streven naar samenhang, betrokkenheid, herkennen van teamrollen, ontwikkelen van teamstructuren en bijdragen leveren aan de effectiviteit van het team.

Werkwijze

Deze training is een mix van theoretische inleidingen, praktische oefeningen, nabesprekingen en uitwisseling van ervaringen. Aspecten die tijdens deze training naar voren komen zijn gerichte teamopdrachten, spelen van teamrollen, behalen van teamresultaten, ontwikkeling van het team en selectie van het team. Er is voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen, jouw rol binnen teams te bespreken en bewust te worden van teambuilding en welke interventies je kunt toepassen om de effectiviteit van een team te versterken.

Doelgroep en resultaat

Deze training is bedoeld voor managers, team- en projectleiders die in een korte tijd hun vaardigheid in het werken in teamverband willen versterken. Na afloop van de training hebben de deelnemers:

  • inzicht in de effecten van het eigen gedrag bij het werken in teams;
  • inzicht in de effecten van processen die in teams naar voren komen;
  • inzicht in de soorten teams, teamstructuren, ontwikkelingsfasen binnen teambuilding en teamgericht leiderschap;
  • inzicht in de individuele- en teambelangen, teamrollen en normen en waarden;
  • vaardigheid in het herkennen van teameigenschappen;
  • vaardigheid in het observeren, analyseren en in balans brengen van de teamontwikkeling;
  • vaardigheid in het toepassen van het overlegproces;
  • vaardigheid in het samenstellen van teams.

Opleidingsduur

5 dagdelen, 1 avond en 2 keer middag / avond of ochtend / middag.

Bijzonderheden

Deze training wordt doorgaans gecombineerd met outdoor teamactiviteiten die wij organiseren van sport en spel tot en met teamracen op een zeiljacht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.