Life Orientations® is een psychometrisch gedragsmodel dat ons snel leert een goede indruk krijgen van de drijfveren van onszelf en van anderen vanuit een gemeenschappelijke referentie. De mogelijkheden zijn divers, variërend van teamdiagnostiek, teambuilding, gedragsmodificatie, persoonlijke en effectieve communicatie, mediation enzovoorts. Wij hebben licentie voor het gebruik van LifO en alle materialen zoals het handboek, werkkaart en on-line vragenlijst voor het persoonlijkheidsprofiel.

Niet zelden gebruiken wij de methode voor profilering: een snelle diagnose van klantgedrag, bestuurdersgedrag of anderszins waarbij een analyse helpt om je werk beter te doen als verkoper, adviseur of projectmanager.

Een persoonlijkheidsprofiel dat we je vragen aan te maken met behulp van een online vragenlijst is de basis. Met gerichte vragen leer je vervolgens hoe je kunt ‘profielen’ en ‘bridgen’: het vlot achterhalen hoe je met een klant, collega bestuurder of andere interne collega effectief kunt samenwerken vanuit inzicht en invloed in samenwerking en veranderingen.