Mediation kan helpen een vastgelopen relatie in het familiebedrijf weer vlot te trekken. Liefde moet stromen maar soms  zijn rancune, wrok en gestolde rouw het kompas voor de bedrijfsvoering. We verbinden in gesprekken waar veiligheid en ruimte voor elkaars emoties en verhalen weer welkom zijn.

We zijn geschoold in verschillende aanpakken en interventiestijlen op overtuigingen en identiteit (cultuur) van het bedrijf. De Dramadriehoek (Karpman)en succesdriehoek bijvoorbeeld helpen de sfeer en omgangsvormen snel verbeteren als welkome spelregels in de communicatie.

We zijn geaccrediteerd om te werken met het psychometrische gedragsmodel Life Orientations®. Daarmee maken we gedrag bij elkaar inzichtelijk en bespreekbaar vanuit eenzelfde referentie. Vanuit onze expertise met familie- en organisatieopstellingen (Bert Hellinger) onderzoeken we de systemische verstrikkingen die het bedrijf, personeel of de familie zo kunnen klemzetten in groei, vooruitgang en liefde. Weer samen op weg naar elkaar en naar de toekomst, de organisatie als een ‘Secure Base’.

Want leidinggevenden in het familiebedrijven kennen vaak alleen de ‘school van het leven’ als opleiding voor leiderschap: ‘learning by doing’. Dat maakt onzeker of juist té zeker. In het laatste geval gaan medewerkers en collega’s zich onveilig voelen en worden zo een toeschouwer van wat zich in het bedrijf afspeelt.

Neem contact met ons op voor de vele mogelijkheden.