Ontwerp en advies

 

Ontwerp en advies

 

Bijna drie decennia ervaring in training, consultancy en verandermanagement heeft ons vooral geleerd: een goed ontwerp en 'buy in' zijn het halve werk. Stilstaan bij het doel is belangrijk, aandacht voor de aanleidinggevende problematiek in uw vraagstuk is cruciaal. Stilstaan bij de doelgroep, de leercultuur en de context waarin het leren voor hen passend moet worden gemaakt. Met een uitgekiende inhoud en didactiek voor een optimaal en voorspelbaar rendement.

Onze klassieke scholing en ervaring in didactiek en organisatieverandering maakt deze visie en aanpak al even degelijk als doeltreffend. Dat begint met een zorgvuldige analyse en een basisontwerp in co-creatie met u. Samen de relevante omgevingsfactoren en uitgangspunten bespreken van de huidige en gewenste situatie. We willen het graag in één keer goed doen.

Zo weten we telkens opnieuw draagvlak te creëren voor de beoogde training of gedrags- en cultuurverandering. We werken al tijdens de ontwerpfase aan een uitnodigend leerklimaat van co-creatie en openheid. Daarmee zetten daarmee de toon voor de bijeenkomsten die gaan komen.

U wilt de garantie van een programma-ontwerp waarmee we uw ambities waar gaan maken. Bijna drie decennia ervaring met project- en verandermanagement heeft ons geleerd stil te staan bij hoe voor u en uw organisatie het succes eruit ziet wanneer we klaar zijn, en wat daarvoor nodig is: de leercondities in uw organisatie. Niet iedere training of cultuurverandering slaagt immers niet alleen omdat het 'zo'n goede trainer is'. Co-creatie met een voorspelbaar resultaat van uitgekiend maatwerk en duidelijke spelregels voor succes, dát is het ambacht van ontwikkelen.

Meer weten? Neem contact met ons op, ook voor onze referenties.