Ontwerp en advies

 

Ontwerp en advies

 

Met 25 jaar ervaring in training, consultancy en verandermanagement weten we een ding zeker: een goede voorbereiding in ons vak is van cruciaal belang omdat het om gedragsverandering gaat.

Onze klassieke scholing in didactiek en organisatieverandering maakt onze aanpak al even degelijk als doeltreffend. Dat begint met een zorgvuldige analyse en een basisontwerp in co-creatie met u als klant. Samen de relevante omgevingsfactoren en uitgangspunten bespreken van de huidige situatie en uw ambities. Die stellen we namelijk later centraal in het bedenken van oplossingen voor uw vraagstuk. We willen het graag in één keer goed doen.

Een voorbeeld: een directeur vraagt ons een heisessie te organiseren om 'zijn MT beter te laten samenwerken'. Hij mist eigenaarschap en een pro-actieve houding. We vragen naar voorbeeldsituaties en de gevolgen daarvan, maar ook hoe hij het zover heeft laten komen en hoe hij daar zelf ook debet aan is geweest of nog steeds is. Tijdens de beantwoording komen uitspraken voorbij als 'drukke tijd geweest' en 'veel veranderd', Lean ingevoerd enzovoorts. Wij vonden het in dit voorbeeld belangrijk om te weten wat de effecten van eerdere ten dele gelukte veranderingen en trainingen waren op de energie van de mensen die straks gaan deelnemen. Wat de gevolgen kunnen zijn voor cohesie en samenwerking. We kozen ervoor om naast de gangbare teamexercities ook een dag te verzorgen over 'de effecten van veranderen' tijdens het programma. Een zeer verbindend onderdeel dat de tongen en de energie losmaakte.

Zo weten we telkens opnieuw draagvlak te creëren voor de motivatie van iedere deelnemer om samen een gedragsverandering na te willen streven. We creëren al tijdens de ontwerpfase een prettige –lees veilige- leersituatie voor bijvoorbeeld het delen van persoonlijke inzichten verhalen.

Daarom vragen we door tot we voldoende zekerheid hebben voor een rudimentair ontwerp van een programma met een voorspelbare uitkomst. Onze achtergrond in project- en verandermanagement al sinds begin jaren 90 heeft ons geleerd eerst stil te staan bij de condities voor succes. Niet iedere training of cultuurverandering zal immers slagen omdat het 'zo'n goeie trainer was'. Daar is meer voor nodig: doordacht en uniek maatwerk van professionals met een voorspelbaar resultaat. En hoe moeilijk de situatie ook is, wij fixen het.